Entorn

6-Bona-punt-de-vistaCan Freginals està situat en un indret excepcional, just al bell mig del Parc Natural del Montnegre i el Corredor. El conjunt geogràfic està format per dos massissos: el del Montnegre, més gran, abrupte i impenetrable, i el del Corredor, de formes més suaus i arrodonides a causa de l’erosió. El seu punt més alt és el Santuari del Corredor, situat a 633 metres d’alçada i d’estil gòtic tardà amb tocs renaixentistes. El parc destaca pels seus alzinars i les rouredes o suredes, que, com per art de màgia, es transformen en esplèndides pinedes de pi pinyer cap al vessant litoral.

A part d’oferir un paisatge espectacular, aquest parc amaga restes de les cultures més antigues (dòlmens neolítics, les restes ibèriques i les esglésies medievals) que s’integren en aquest paisatge divers, de conreu, de boscos i masies, que ha esdevingut producte dels usos agroforestals dels darrers segles.

El Parc del Montnegre i el Corredor és un parc natural que forma part de la Xarxa d’Espais Naturals protegits, promoguts i gestionats per la Diputació de Barcelona. El Parc està emparat legalment per un Pla especial de protecció del medi físic i el paisatge, aprovat el 20 de juliol de 1989.

parc-naturalParc Natural del Montnegre i el Corredor
L’interès paisatgístic del parc